Praktijk Sandra Alferes Dias

Sandra Alferes DiasSandra Alferes Dias is u graag van dienst in Almere-Haven.

Mijn naam is Sandra Alferes Dias, geboren in Amsterdam met Portugese roots.
Al jong wist en voelde ik dat mijn hart uitging naar het begeleiden van mensen bij hun levensvragen en aandachtspunten door het delen van mijn verworven kennis.

Na het afronden van de HBO Jeugdwelzijnswerk met afstudeerrichting kinderpsychiatrie heb ik met kinderen van uiteenlopende (zware) problematiek en leeftijden gewerkt, vooral met 12 tot 18 jarigen die woonden in een psychiatrische instelling. Omdat ik problemen bij de oorsprong wil aanpakken in plaats van symptomen te bestrijden heb ik doorgezocht naar een aanpak die meer bij me past. Deze vond ik in de gespecialiseerde vervolgopleiding regressie en reïncarnatietherapie bij de SRN (2006 – 2008). Ik had o.a. les van Tineke Noordgraaf, een autoriteit op dit gebied. Aansluitend volgde ik bij haar de kinderopleiding, een veelzijdige creatieve bijdrage aan mijn deskundigheid (2007 – 2009).

Naast mijn praktijk heb ik vrijwilligerswerk voor de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere (VMCA) gedaan. Hierin begeleidde ik mensen in het opbouwen van een sociaal netwerk, waardoor ze hun isolement, veroorzaakt door psychische oorzaken, mantelzorg, verlies van dierbaren, doorbreken.